Pred Starou tržnicou zavládla vianočná atmosféra

23.06.2012 Bratislava

Bratislava 23. júna (TASR) – Pred bratislavskou Starou tržnicou dnes zavládla vianočná atmosféra. Zdobením stromčeka, spievaním kolied či darčekmi od Mikuláša na Námestí SNP chce portál ĽudiaĽuďom prilákať darcov a vzbudiť v nich štedrosť ako počas Vianoc, a to aj teraz v lete.

"Súčasťou podujatia sú vianočné trhy, kde sa prezentuje 20 organizácií," priblížil výkonný riaditeľ neziskovej organizácie 4people, ktorá portál ĽudiaĽuďom vytvorila, Roland Kyška. Predvianočný čas totiž akoby vyvolával v ľuďoch potrebu pomôcť iným, prispievať charitatívnym organizáciám a ľuďom v núdzi. "Väčšina projektov ale potrebuje podporu počas celého roka," opísal Kyška.

Na trhoch sa tak môžu ľudia v jednotlivých stánkoch zoznámiť s organizáciami a ich zbierkami. "Ľudia, ktorí sem prídu, nehodia len niekam peniaze. Môžu sa o jednotlivých projektoch porozprávať s ich organizátormi," priblížil Kyška. Kúpením vianočných ozdôb tak môžu návštevníci trhov prispieť napríklad na špeciálnu klávesnicu pre 33-ročného muža, ktorý ju potrebuje. Či na školy v Afrike, alebo na telocvičňu pre strednú školu v Karlovej Novej Vsi.

"Ešte je skoro hodnotiť, či akciu zopakujeme aj o rok, uvidíme," doplnil Kyška. Podujatie je spravené v akomsi polčase, teda šesť mesiacov pred skutočnými Vianocami. Pre deti sú pripravené súťaže a rôzne atrakcie. Na podujatí vystúpi okrem iných napríklad Ľudová hudba SĽUK-u i rocková skupina Patriot Band.
 

Vyberte región